Fietsmaatjes van start in Boskoop

Op zaterdag 12 maart is Fietsmaatjes officieel van start gegaan in Boskoop. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Raadhuisplein werd de eerste duofiets voor Boskoop in gebruik genomen. Onder toeziend oog van wethouder De Jager, sponsoren en belangstellenden werd de duofiets voorzien van een bord waarop te lezen is dat dit de fiets is van Fietsmaatjes in Boskoop. Daarmee kunnen gasten en vrijwilligers samen genieten van mooie fietstochten.

Ernest Keijzers is één van de initiatiefnemers om Fietsmaatjes naar Boskoop te halen. Bij de bijeenkomst afgelopen zaterdag vertelde Ernest hoe dit gegaan is. “Dankzij een fijne samenwerking met Fietsmaatjes in Alphen aan den Rijn konden wij onze plannen realiseren. Door ons bij de stichting in Alphen aan te sluiten hoeven wij niet zelf allerlei organisatorische zaken te regelen. Zo kunnen we gebruik maken van het ICT systeem en de website van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Daardoor hebben wij onze handen vrij voor het werven van gasten en vrijwilligers. En kunnen we ons richten op de zoektocht naar sponsoren. Want we hopen natuurlijk snel een tweede duofiets in Boskoop te kunnen plaatsen.” Die tweede fiets zal er waarschijnlijk snel komen. Want na de mooie donaties van het Toos Looman Fonds, het Verboom Fonds en het Cornelia A. Mesmanfonds, heeft Fietsmaatjes Boskoop recent ook een toezegging gekregen van het Fledderus Mackaaij fonds, vertelde Ernest. Daarmee kunnen ook in Boskoop de fietsmaatjes activiteiten verder uitgebreid worden.

Het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn juicht de uitbreiding naar Boskoop toe. Wethouder De Jager: “Als wethouder welzijn vind ik het mooi om te zien dat het fietsmaatjes concept zo’n succes geworden is in onze gemeente. Plaatsgenoten nemen elkaar mee naar buiten, er ontstaat echt contact en in enkele gevallen worden mensen ook uit een sociaal isolement gehaald. Heel fijn dat dit nu ook in Boskoop van start gaat en verder mag groeien.”

De eerste duofiets van Boskoop staat gestald in FloraVita. Vooruitlopend op de aanschaf van de tweede duofiets wordt naarstig gezocht naar een tweede stallingsplek. Wie hiervoor suggesties heeft kan zich bij Fietsmaatjes melden via het mailadres boskoop@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.

Boskopers die belangstelling hebben om als vrijwilliger of gast bij Fietsmaatjes te gaan duofietsen, kunnen zich aanmelden via www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl; als zij bij het aanmelden Boskoop als hun woonplaats invullen, komt de aanmelding bij ons als team Boskoop terecht. Het team in Boskoop koppelt dan een Boskoopse gast aan een vrijwilliger die ook uit Boskoop komt.

2 reacties

  1. Goedenavond, Ik zou het geweldig vinden als 1 vd vrijwilligers een keertje met mijn moeder gezellig saampjes door de polder willen fietsen en een kopje koffie drinken onderweg! Graag hóór ik ervan vriendelijke groet Elly Schouten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *