Jeroen Heitzman Accufonds

Op donderdag 21 september 2023 is het Jeroen Heitzman Accufonds opgericht. Het fonds is ondergebracht bij stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn en heeft als doel om de aanschaf van nieuwe accu’s mogelijk te maken voor de elektrische duo-fietsen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Met de tijdige vervanging van nieuwe accu’s kunnen de elektrische fietsen tot hun maximale levensduur worden gebruikt.

Over Jeroen Heitzman

Jeroen is een 57-jarige Alphenaar. Hij lijdt aan een zeldzame vorm van dementie, die zijn semantisch geheugen aantast waardoor feiten, begrippen en betekenissen van woorden langzaam maar gestaag vervagen. Dit heeft grote invloed op het functioneren van patiënten met semantische dementie.

Oud-buurvrouw en vriendin van de familie Heitzman, Angelique Bergers, startte een crowdfunding actie om geld bijeen te brengen voor een elektrische fiets voor Jeroen. “De leefwereld van mensen zoals Jeroen wordt steeds kleiner. In het huidige stadium van zijn ziekte is Jeroen nog wel in staat om zich vrij te bewegen en zelfstandig buiten te zijn. Aangezien hij graag fietst, kwam ik op het idee voor de crowdfunding actie.” Het streefbedrag van tweeduizend euro werd dankzij donaties van familie, andere buren en vrienden van Jeroen in ruim 24 uur overschreden.

De geboorte van het Jeroen Heitzman Accufonds

Het oorspronkelijke idee was om met het resterende geldbedrag een duo-elektrische fiets voor stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn te kopen. Maar Fietsmaatjes bleek al ruim voldoende fietsen te hebben. Wel was er behoefte aan geld voor nieuwe accu’s, omdat die een levensduur hebben van circa vijf jaar, terwijl de duo-fietsen gemiddeld tien jaar meegaan. Dat is een behoorlijke kostenpost.

In overleg met de familie Heitzman en het bestuur van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn werd besloten om met het extra geld van de crowdfunding actie het Jeroen Heitzman Accufonds op te richten. Het fonds gaat zich ook actief richten op fondswerving.

Bestuur

Het fonds heeft een eigen bestuur. Namens de familie Heitzman is Angelique Bergers voorzitter van het Accufonds. Namens Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn nemen Jack Hageraats (secretaris) en Jaap de Wever (penningmeester) deel.

Meer informatie

Op de website van het Jeroen Heitzman Accufonds vindt u alle informatie over het fonds. Bijvoorbeeld over de doelstelling, de organisatie en over de mogelijkheden om bij te dragen aan het fonds.

Jan te Riele, voorzitter Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn:

Wij zijn dankbaar voor het Jeroen Heitzman Accufonds. Met de aanschaf van nieuwe accu’s kunnen onze elektrische fietsen tot hun maximale levensduur worden gebruikt. Hierdoor hebben mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen zo lang mogelijk plezier van deze voorziening. Het fonds kan hier een goede bijdrage aan leveren. Het is dan ook een eer dat de familie Heitzman heeft besloten het fonds op te richten en onder te brengen bij Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.