Historie

Fietsmaatjes is ontstaan in de gemeente Teylingen in 2012. De oprichters Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels zagen hoe blij een familielid, die niet meer zelfstandig kon fietsen vanwege haar COPD klachten, was met het weer kunnen fietsen op een duofiets op een buitenlands vakantie adres. Zij dachten toen: dit zou hier in Nederland toch ook moeten kunnen? Zij hebben toen de eerste lokale Fietsmaatjes stichting opgezet in Teylingen die al snel in een grote vraag voorzag.

Tevens hebben zij na enige tijd Fietsmaatjes Nederland (www.fietsmaatjes.nl) opgezet met als doelstelling het realiseren van 60 lokale fietsmaatjes stichtingen in Nederland voor 2022.

Een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietst en ook voor een ander willen klaarstaan, hebben ieder op hun eigen manier ervaren dat fietsen met duofietsen een verrijking is voor hun familie, vrienden en bekenden.  Bij de zoektocht naar mogelijkheden binnen Alphen aan den Rijn, bleek dat deze er niet of nauwelijks waren.

Zij kwamen met elkaar in contact via Tom in de Buurt, een lokale Alphense vrijwilligersorganisatie en hebben besloten om een lokale stichting op te richten volgens het Fietsmaatjesconcept en worden daarin ondersteund door Fietsmaatjes Nederland.

Na een voorbereidingsperiode is op 9 augustus 2019 de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht.

Wilt u het team beter leren kennen? klik dan op Het Team