Het team

Het team van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn bestaat uit aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Wij hebben ieder op onze eigen manier ervaren, dat fietsen met duofietsen een verrijking is voor familie, vrienden en bekenden. Bij de zoektocht naar mogelijkheden binnen Alphen aan den Rijn, bleek dat deze er niet of nauwelijks waren.

Wij kwamen met elkaar in contact via Tom in de Buurt, een lokale Alphense vrijwilligersorganisatie en hebben toen besloten om een lokale stichting op te richten volgens het fietsmaatjesconcept. Tijdens de oprichting zijn wij ondersteund door Fietsmaatjes Nederland.

Wij zijn een enthousiast team met veel professionele ervaring in het bedrijfsleven en de overheid en een ruime ervaring op het gebied van vrijwilligersorganisaties.

Het team bestaat uit:
  • Jan te Riele (voorzitter)
  • Jaap de Wever (penningmeester)
  • Jack Hageraats (secretaris)
  • Diana Boerefijn (PR/Communicatie coördinator)
  • Marg van Wegen (fietscoördinator)
  • George Schrama (fietsaanschaf en -techniek)
  • Riemke Runia ( fietscoördinator)
  • Ron den Elzen (ICT coördinator)
Jan te Riele

Jan (1945) is de voorzitter van Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Jan heeft grote ervaring met het omgaan met vrijwilligers en is tevens voorzitter van de stichting Gilde Alphen aan den Rijn en steunt met geheel Gilde de activiteiten van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Jaap de Wever

Jaap (1955) is de penningmeester van Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Jaap is sinds kort gestopt met werken. Hij heeft zijn hele loopbaan als financial gewerkt, was register controller en heeft de laatste 25 jaar gewerkt bij de ANWB (divisies Reizen, Retail en Uitgeverij). Naast penningmeester van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is Jaap nog actief met diverse andere vrijwilligersactiviteiten.

Jack Hageraats

Jack (1947) is secretaris van Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Hij is na zijn pensionering 6 jaar bestuurslid geweest bij Gilde Alphen aan den Rijn, eerst als secretaris en 5 jaar als voorzitter. Als zodanig heeft hij de nodige ervaring opgedaan in een vrijwilligersorganisatie. Thans is hij actief als secretaris van Gilde Nederland, de koepel organisaties van de Gilden.

Als secretaris van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is hij verantwoordelijk voor de documentatie, voorbereiding en verslagen van bestuurs- en team vergaderingen en de jaarverslagen.
Naast deze activiteiten tennist en wandelt hij.

Diana Boerefijn

Diana (1970) houdt zich bezig met de PR, communicatie en contacten met de pers.

Haar werkzaamheden voor Fietsmaatjes kennen veel raakvlakken met haar dagelijks werk als Coördinator Communicatie, Marketing en Fondsenwerving bij een ouderenzorg organisatie in de Haaglanden. Daarnaast heeft Diana veel communicatie-ervaring opgedaan in diverse Alphense vrijwilligersfuncties.

Fietsen beschouwt zij als een ‘way of life’ en zij zit dan ook met regelmaat op de racefiets. Daarnaast is Diana actief als trompettist bij muziekvereniging Arti.

Marg van Wegen

Marg (1954) heeft jaren in de huisartsenzorg voor chronische patiënten gewerkt en daar ervaren hoe fijn bewegen in de buiten lucht voor iedereen is.

Ze fietst zelf heel graag en is onlangs naar Rome gefietst.

Ze duofietst al een paar jaar met een dementerende mevrouw die woont in Rietveld. Dit geeft beiden heel erg veel voldoening. Haar wens is veel gasten en vrijwilligers bij elkaar te brengen, opdat Fietsmaatjes ook in Alphen een succes gaat worden.

George Schrama

George (1951) was in zijn werkzame leven leidinggevend in de werkvoorbereiding en in de werving van werken bij Aanneming Maatschappij JP van Eesteren.

Hij houdt van hardlopen en is saxofonist bij muziekvereniging Arti. Hij is een echte klusser en heeft twee jaar geleden zijn Gazellefiets en die van zijn vrouw elektrisch gemaakt met een middenmotor.

George houdt zich bezig met het nalopen en operationeel houden van de duofietsen en het aansturen van de fietswachten van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Riemke Runia

Riemke (1957) is altijd werkzaam geweest als klinisch chemisch analist in verschillende ziekenhuizen. Bij het Rode Kruis deed zij volop ervaring op met vrijwilligerswerk.

Samen met haar moeder heeft zij veel gefietst op een duofiets en
dit was iets waar zij allebei heel blij van werden. Duofietsen doe je echt
samen, lekker buiten, lekker bewegen en de gesprekken komen vanzelf.

Zodra zij hoorde van het bestaan van Fietsmaatjes Alphen heeft zij zich aangemeld als vrijwilliger. Als coördinator is haar belangrijkste taak het bij elkaar brengen van gasten en vrijwilligers zodat zoveel mogelijk mensen met heel veel plezier kunnen blijven fietsen in Alphen.

Ron den Elzen

Ron (1960) is de ICT-beheerder. Een vakgebied waarin hij altijd werkzaam is geweest; zowel aan de technische kant, maar het laatste decennium voordat hij stopte met werken vooral bij het informatiemanagement.

In zijn vrije tijd stapt Ron graag op de fiets. De ene keer is dat een lange fietstocht met zijn vrouw en/of kleinkind, de andere keer met een van zijn vaste fietsmaatjes. De fietspaden in het Groene Hart kent hij daardoor op zijn duimpje – en die laat hij graag aan anderen zien.

Naast ook zijn inzet als ‘maatje’ bij fietsritten, houdt hij zich graag bezig met genealogie.