We zijn blij met de vier nieuwe duofietsen die gedoneerd zijn door Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid schenkt vier nieuwe duofietsen

Op zaterdag 18 september heeft zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vier nieuwe duofietsen overhandigd aan de Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Met deze nieuwe aanwinsten telt onze fietsvloot nu 12 duofietsen. Hiermee kunnen wij beter aan de sterk groeiende vraag naar het fietsen op een duofiets voldoen. Ook wethouder Han de Jager van Alphen aan den Rijn was aanwezig bij de overhandiging, die plaatsvond bij het kantoor van Zorg en Zekerheid in Alphen aan den Rijn.

“Als zorgverzekeraar zien wij het belang van een gezonde leefstijl. Daar willen wij graag in investeren. Sport en bewegen zijn belangrijk voor een lang gezond leven,” vertelt Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. Dankzij Fietsmaatjes kunnen mensen in beweging blijven. Maar het is meer dan dat, het haalt mensen ook uit een sociaal isolement. Ook dat draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom is Fietsmaatjes een initiatief dat wij van harte ondersteunen.”

Van den Bergh overhandigde de sleutels van de nieuwe fietsen aan de voorzitter van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn, Jan te Riele. “Wij zijn gestart op 29 februari 2020 en hebben sindsdien een enorme groeispurt gemaakt”, legt Te Riele uit. “Er komen maandelijks vele aanmeldingen bij ons binnen. De verwachting is dat dit zich nog een tijdje zal voortzetten. Aan het eind van dit jaar zullen we zo’n 400 gasten en vrijwilligers hebben. We zijn ons daarom nu al aan het voorbereiden op verdere uitbreiding in 2022.”

De gemeente Alphen aan den Rijn denkt daarin graag mee met de stichting, vertelt wethouder De Jager. “Momenteel bekijken we welke steun we als gemeente kunnen bieden. Want Fietsmaatjes is een initiatief dat uitstekend past binnen het leefstijl- en sociaalmaatschappelijke beleid van onze gemeente. Mooi ook dat we juist vandaag stil mogen staan bij dit initiatief, op de eerste dag van de Nationale Sportweek, waarvoor Alphen dit jaar één van de gaststeden is. Bewegen is belangrijk voor de fysieke en mentale weerbaarheid van iedereen. Van harte ondersteunen wij dan ook een organisatie als Fietsmaatjes.”

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is blij met de steun van Zorg en Zekerheid en de gemeente. Ook bedanken wij Gek van Fietsen, onze partner voor het onderhoud van fietsen en banketbakkerij Stevers voor het sponsoren van het gebak. Ook andere bedrijven zijn betrokken bij Fietsmaatjes, onder andere voor de stallingen van de elektrisch aangestuurde duofietsen.

Wij zijn momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers om met gasten te gaan fietsen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl, of mailen naar info@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *