Zorg en Zekerheid schenkt duofiets

Zorgverzekeraar officieel partner van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Met de ingebruikname van 4 nieuwe duofietsen is de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn op zaterdag 29 februari officieel van start gegaan. De financiering van de nieuwe fietsen is dankzij fondsenwerving tot stand gekomen, waarbij regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid één van de fietsen letterlijk voor haar rekening heeft genomen.

“Het Fietsmaatjes initiatief komt overeen met wat wij als regionale zorgverzekeraar belangrijk vinden, namelijk preventieve gezondheidszorg”, vertelt Jacqueline van der Born van de zorgverzekeraar. “Door dit initiatief blijven ouderen en fysiek beperkte mensen in beweging, en ook het sociale aspect is heel belangrijk. Veel ouderen zijn eenzaam en door dit uitje kunnen zij hun verhaal kwijt en ondertussen genieten van de buitenlucht, de omgeving en zijn ze in beweging.” Van der Born sprak bij het Startevenement van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in de foyer van Parkvilla. In aanwezigheid van de burgemeester van Alphen, Liesbeth Spies, overhandigde Hans de Bruijn van Gek van Fietsen de sleutels van de nieuwe duofietsen aan Marg van Wegen, één van de initiatiefnemers om in Alphen te starten met Fietsmaatjes.

De stichting wil zich uiteindelijk in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo makkelijk zelfstandig naar buiten kunnen. Dankzij Fietsmaatjes kunnen deze mensen als ‘gast’ gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook makkelijk een praatje kunnen maken. De vrijwilliger stuurt en trapt, en de gast kan naar eigen wens of vermogen mee fietsen.

De duofietsen die Fietsmaatjes gebruikt dienen te voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort en zijn daardoor kostbaar. De stichting is dan ook blij met de financiële bijdrage van Stichting Zorg en Zekerheid die naast de financiering van één van de fietsen ook het drukwerk van de promotiematerialen verzorgt voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Daarmee is de zorgverzekeraar een belangrijke partner voor de nieuwe stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *