We fietsen weer!

Nadat Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn, net als heel veel organisaties, sinds half maart haar activiteiten vanwege de corona crisis heeft moeten stil leggen, komt hier nu weer verandering in. In navolging van initiatieven in buurgemeenten, en na afstemming met onze achterban én met de gemeente Alphen aan den Rijn worden onze duofietsen nu ‘corona-proof’ gemaakt door middel van een tussenscherm.

U kunt dus weer met uw maatje gaan duofietsen! Tenminste, als de gast zonder hulp van de vrijwilliger kan opstappen en zijn of haar voeten kan vastgespen. Inmiddels zijn twee van onze duofietsen met tussenscherm beschikbaar; dat zijn de fiets die bij Driehoorne staat en de Vegro fiets. We hopen de overige fietsen binnenkort ook klaar en beschikbaar te hebben; hiervoor zijn we echter ook afhankelijk van de beschikbaarheid / openingstijden van de stallingen.

Er zijn natuurlijk wat regels en zaken om onder de huidige omstandigheden rekening mee te houden als u met de duofiets op pad gaat. In ons protocol ‘Gebruik duofiets met tussenscherm’, te vinden in het handboek op onze website, leest u hier alles over. Wij gaan ervan uit dat iedereen die gaat fietsen kennis neemt van dit protocol en de richtlijnen daarin ook opvolgt. Voor de gezondheid van u en ons allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *