Twee jaar Fietsmaatjes in Aarlanderveen

Het is al weer twee jaar geleden dat we met Fietsmaatjes van start gingen in Aarlanderveen. En het is een groot succes. Met regelmaat fietsen een flink aantal vrijwilligers met hun maatjes een mooie tocht op de duofiets. Sommigen alleen met mooi weer maar er zijn ook een paar “die-hards” die de hele winter doorfietsen.

Tijdens een lunch met alle vrijwilligers ontstond het idee om een keer met z’n allen te gaan fietsen. Dit plan werd verder uitgewerkt door de twee coördinatoren in Aarlanderveen, Yvonne en Thecla, met hulp van een paar vrijwilligers. Als datum voor de gezamenlijke fietstocht werd vrijdag 12 mei uitgekozen. Er werden genoeg fietsen in Alphen aan den Rijn gereserveerd en dus vertrok er op 12 mei een mooie stoet van 13 duofietsen vanaf de Euromarkt in Alphen aan den Rijn. Het weer was perfect, droog en af en toe een lekker zonnetje.

Er was hulp van 3 vrijwilligers die op hun gewone fiets meefietsten. Zij assisteerden bij het oversteken en bij sommige bruggetjes. Want er zaten een paar hoge bij! De tocht ging vanuit Alphen via Hazerswoude naar Boskoop. Daar werd gestopt bij de Proeftuin van Holland. Een gezellige plek voor koffie, thee en een zalig stuk gebak. Genoeg energie om de terugweg te voltooien en aan het einde van de middag kwam iedereen zeer tevreden weer thuis.

De reacties waren unaniem: dit willen we volgend jaar weer!

Johan Trommel maakte een mooi filmpje van deze fietstocht. Bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *