Rotary Boskoop schenkt rolstoelfiets aan Fietsmaatjes

We hebben onze fietsvloot uitgebreid met een rolstoelfiets! Met deze nieuwe aanwinst kunnen ook rolstoelgebruikers eropuit gaan met een vast fietsmaatje. De rolstoelfiets is geschonken door Rotary Boskoop, die onder andere de opbrengst van de Santa Run van 10 december 2022 hiervoor heeft aangewend. Marc Nuijten, voorzitter van Rotary Club Boskoop overhandigde de nieuwe rolstoelfiets op zaterdag 9 september aan Ernest Keijzers van team Boskoop.

Marc Nuijten: “Als Rotary Club vinden wij het belangrijk dat ook mensen die aan een rolstoel gebonden zijn, mee kunnen doen aan het mooie project van Fietsmaatjes. Dus toen wij van onze leden Simon de Jong en Teun Hooftman de vraag kregen of wij hierin iets konden betekenen, hebben we contact gezocht met het bestuur van Fietsmaatjes. Met veel plezier hebben we het geld bijeen gebracht dat nodig was voor de aanschaf van deze fiets. Dankzij diverse Boskoopse fondsen en acties die gehouden zijn in het kader van ‘800 jaar Boskoop’, kunnen we stellen dat de aankoop van de rolstoelfiets echt door de hele Boskoopse gemeenschap is mogelijk gemaakt.”

Op 9 september werd de sleutel van de rolstoelfiets overhandigd aan Ernest Keijzers van Fietsmaatjes in Boskoop. Hij is ontzettend blij met de uitbreiding van de fietsvloot in Boskoop. “In maart 2022 zijn we in Boskoop officieel van start gegaan met Fietsmaatjes. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we veel meer bereikt dan we bij de start konden vermoeden. Het was destijds onze missie om een duofiets met eigen fondsen te verwerven. We hebben nu maar liefst 4 duofietsen en 1 rolstoelfiets in Boskoop. Allemaal van de beste kwaliteit met trapondersteuning en een dubbel accu pakket. En dat alles opgebracht door Boskoopse fondsen en initiatieven. Dit hadden we ons bij de start onmogelijk kunnen voorstellen. We zijn daar ongelooflijk dankbaar voor!”

Het aanmelden voor het gebruik van de rolstoelfiets werkt iets anders dan voor ‘gewone’ Fietsmaatjes, vertelt Ernest Keijzers. “Normaal gesproken koppelen wij een vrijwilliger en een gast als maatjes aan elkaar. Die mensen kennen elkaar van te voren vaak nog niet. Voor de rolstoelfiets is het de bedoeling dat de rolstoelgebruiker zich aanmeldt samen met iemand die met hem of haar wil gaan fietsen. Een iets andere aanpak dus.”

De rolstoelfiets staat in de stalling bij FloraVita in Boskoop en is na een instructie beschikbaar voor alle deelnemers van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Het rolstoelfiets-koppel is dan wel zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar Boskoop en weer terug. 

Heeft u interesse in de rolstoelfiets van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn?

Neem dan contact op via rolstoelfiets@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl of kijk op de website Rolstoelfiets – Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *