Fietsmaatjes nu ook in Aarlanderveen

Op zaterdag 29 mei hebben we onze zesde duofiets in gebruik genomen en overhandigd aan een groep vrijwilligers in Aarlanderveen. Hiermee is Aarlanderveen nu ook aangesloten bij Fietsmaatjes.

Dankzij fondsenwerving heeft Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn onlangs zeven nieuwe duofietsen kunnen bestellen, waarvan de eerste nu in Aarlanderveen geplaatst is. Als één van de kleinere kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Aarlanderveen ervoor gekozen om geen volledige eigen Fietsmaatjes organisatie op te gaan zetten, maar aan te sluiten bij de stichting in Alphen. Inmiddels staat in Aarlanderveen een groep van zo’n 20 vrijwilligers en gasten in de startblokken om samen met een maatje te gaan genieten van gezellige fietstochten op een duofiets.

Wethouders Gert-Jan Schotanus en Han de Jager stapten zaterdag zelf op de nieuwe duofiets om deze te brengen naar Aarlanderveen. Bij de muziektent werden de fietssleutels overhandigd aan Yvonne Rodenburg, samen met Thécla Ammerlaan initiatiefnemer om fietsmaatjes naar Aarlanderveen te halen. Daarna kregen de vrijwilligers in Aarlanderveen een uitleg over het gebruik van de fiets en de stalling. Daarmee werd de start van Fietsmaatjes in Aarlanderveen officieel ingeluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *