Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn krijgt cheque van Lions

Op zaterdag 5 februari heeft Lions Alphen aan den Rijn een cheque ter waarde van 2100 euro uitgereikt aan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Het bedrag is de opbrengst van het Wijnpreuvenement van de Lions dat in oktober 2021 gehouden werd in restaurant Senzaa.

“Ondanks de coronapandemie kijken we terug op een geslaagde wijnproeverij in oktober”, vertelt Karel Winter van Lions Alphen aan den Rijn. “Het was erg gezellig en we hebben in totaal zo’n 2000 flessen wijn verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar het goede doel, dit keer de Fietsmaatjes. Het werd erg gewaardeerd dat de mensen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn aanwezig waren met één van hun duofietsen. Zo konden onze genodigden kennismaken met dit mooie initiatief.”

De opbrengst van het Wijnpreuvenement werd door middel van de overhandiging van een cheque bekend gemaakt aan Fietsmaatjes. Dinant Fase van de goede doelen commissie van de Lions reikte de cheque uit aan penningmeester Jaap de Wever en Marg van Wegen, één van de initiatiefnemers van Fietsmaatjes in Alphen aan den Rijn.

Jaap: “Wij zijn erg blij met deze mooie financiële bijdrage van de Lions. We hebben inmiddels 12 duofietsen, die we allemaal dankzij fondsenwerving hebben kunnen aanschaffen. Maar we hebben ook geld nodig voor de exploitatiekosten van onze organisatie.” “We hebben natuurlijk ook te maken met onderhoudskosten”, vult Marg aan. “Want de fietsen worden intensief gebruikt. Deze prachtige bijdrage van de Lions kunnen we dan ook erg goed gebruiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *