Fietsmaatjes Aarlanderveen groot succes!

Heeft u de duofiets al in Aarlanderveen gezien? Zeker van de zomer werd er volop gebruik gemaakt van deze bijzondere fiets en ook van de winter zijn er een paar enthousiastelingen die bijna wekelijks een tochtje maken. Het fiets duo Hans Hoogeboom en Jan den Hengst vertelt over hun ervaringen.

Hoe zijn jullie tot samen fietsen gekomen?

Hans vertelt dat hij en Greet al jaren de buren van Jan & Anneke zijn en toen Hans met pensioen ging zocht hij een leuke tijdsbesteding. Hij had de oproep voor Fietsmaatjes in de Belangenaar gezien en heeft toen Jan meegevraagd. Jan vult aan “dat hij toch maar zat te zitten en zo is het gekomen”. Jan had voorheen een druk leven en was altijd bezet met fotografie en allerlei clubs, maar nu door gezondheidsproblemen gaat dat helaas niet meer. Jan: “We wonen hier al lang maar met Hans kom ik op plaatsen waar ik nog nooit geweest ben. In Ter Aar en Langeraar bijvoorbeeld zijn er plekjes waar je met de auto niet zo snel komt. Hans kent de weg goed van de racefiets. Bijvoorbeeld het pad tussen de Langeraarse plassen is zo mooi”. De mannen zijn al net een stel want vullen elkaar steeds aan. Hans: “Jan is echt een vogelliefhebber en kijkt zijn ogen uit. ’s Zomers fietsen we wel 2,5 tot 3 uur en dan pakken we ook lekker onderweg een terrasje. Bijvoorbeeld bij Tijsterman aan de plas, of bij het Leeuwtje in Noorden of de bakker in Ter Aar. Nu in de winter fietsen we zo’n 5 kwartier en drinken we bij Anneke thuis een kopje koffie. Voor Anneke is het ook fijn om even tijd voor haar zelf te hebben”.

Jan: Ik vind het echt heel bijzonder dat je op deze manier je buurman veel beter leert kennen. We wonen al heel lang naast elkaar en het contact was niet meer dan vriendelijk gedag zeggen en nu hebben we hele mooie gesprekken en omdat we weer andere contacten en interesses hebben leren we van elkaar en hebben we altijd genoeg stof tot spreken.

Hoe reageren mensen op de duofiets?

Mensen reageren heel enthousiast en zwaaien veel en auto’s stoppen vaak voor je zodat we goed kunnen passeren. Jan is helemaal bekend in het dorp, dus er zijn veel mensen die ons gedag zeggen. Ook stoppen we geregeld onderweg om met een voorbijganger even een praatje te maken.

Hebben jullie nog plannen?

We blijven lekker fietsen en wellicht is het wel leuk om een keer met een groep duofietsen samen een tocht te maken. Vanuit Alphen organiseren ze zoiets elk jaar. Jan denkt dat voor hem misschien iets teveel is dus Hans zoekt voor die dag nog een andere gast. Ze willen graag Thecla Ammerlaan en Yvonne Rodenburg bedanken want dankzij hen hebben we hier een eigen duofiets op het dorp. Die regelen dat prima. Zo hebben we ook een fiets-app-groepje waar we leuke routes delen en elkaar kunnen informeren als we bijvoorbeeld een keer een vervanger zoeken. In totaal zijn er 17 vrijwilligers en 12 gasten, dus er kunnen nog gasten bij! Rein Kempen verzorgt het onderhoud en inmiddels staat er al ruim 2.500 kilometer op de teller.

Wilt u Fietsmaatjes financieel steunen? Word dan donateur!

Op onze website www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl kunt u direct via iDeal een bijdrage overmaken. U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL27RABO 0345 6046 52 t.n.v. Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn o.v.v. Aarlanderveen. Uw donatie wordt gebruikt voor de exploitatie van de duofietsen en de onderhoudskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *