Definitieve stalling in Centrum Aarkade in gebruik

Fiets 5 vindt binnenkort een nieuw onderkomen in de openbare fietsenstalling aan de Aarkade in het centrum van Alphen. En daar is Fiets 5 zelf maar wat blij mee! Lees hier het verhaal van deze duofiets die de afgelopen maanden nogal wat te verduren heeft gehad….

“Sinds half februari, toen ik met mijn broertjes bij Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn kwam heeft het met mij niet altijd meegezeten. Ja, de aankomst bij Gek van Fietsen was voor ons bijzonder en de gezamenlijke rit naar Parkvilla tijdens de persvoorlichting was een verademing. We werden met ons oranje broertje onder een zonnige hemel door het centrum en over de Alphense brug gereden door enthousiaste vrijwilligers en gasten. Zelfs de wethouder en een vriendelijke dame van Zorg en Zekerheid trapten flink mee.

Maar tijdens die rit bleek ik niet helemaal in orde. Mijn evenwicht was zoek en door de technische mensen werd geconstateerd, dat ik een scheve voorvork had. Ik had sinds het verlaten van de fabriek al voorliefde om naar links uit te wijken. Ik ben toen voor twee weken teruggeweest naar mijn geboorteplaats Varsseveld waar ze bij Van Raam mij eens flink onderhanden hebben genomen. Ze constateerden bovendien dat er iets aan mijn elektrische systeem niet deugde. Je zou bijna denken, dat ik de zwakkeling van het stel ben. Ik heb dan ook geruime tijd rust gekregen en heb enkele maanden bij coördinator Marg thuis gelogeerd. Maar in de wandelgangen heb ik vernomen, dat Fietsmaatjes niet eens een mooie stalling voor mij hadden.

De hele wereld kreeg last van het Coronavirus en plotseling moesten we met z’n vijven de stallingen in. Er kon zo niet worden gefietst, want ook wij willen, dat gast en vrijwilliger gezond blijven. Toen wij allemaal een scherm tussen de stoelen van de vrijwilliger en de gast kregen konden we weer naar buiten. Waar de andere fietsen heerlijk veel kilometers aflegden moest ik nog rust nemen. Er gaan geruchten dat Fiets 1 intussen al meer dan 2500 kilometer heeft afgelegd, terwijl ik het met 300 km moet doen. Ik had het goed bij Marg maar voelde mij wel eens eenzaam. Daar gaat nu verandering in komen, want ik ga verhuizen naar een drukkere omgeving in het centrum van Alphen.

Nu de nieuwe bibliotheek in het centrum bij de Aarhof is opgeleverd en de openbare fietsenstalling terplekke al geruime tijd in gebruik is, kan ik bijna niet wachten om mijn nieuwe plekje in te nemen. Daar kan ik dan ook op zaterdag en zondag met de vrijwilligers naar buiten. Ik sta te popelen, maar de bestrating moet nog worden aangelegd en tot die tijd moet ik mijn geduld nog even op de proef stellen. Ik ga verhuizen op 12 oktober as. en dan ben ik te vinden in de nieuwe fietsenstalling.

Hieronder staat vermeld hoe u met mij de weg op kunt vanaf 12 oktober as.

De stalling is te bereiken vanaf de Aarkade direct naast de draaideur van de bibliotheek.

Parkeer gedurende uw rit uw auto tegen betaling in de parkeergarage of stal uw fiets gratis in de nieuwe stalling. Bij de baliemedewerker van de fietsenstalling kunt u uw vrijwilligerspas inleveren tegen mijn fietssleutel. Recht naar achteren treft u mij aan. Voer de nodige acties uit van ontgrendelen en loskoppelen van de accu’s. In het planningsysteem is de eindtijd een half uur korter gesteld dan de sluitingstijden van de openbare fietsenstalling. U kunt dus later aankomen dan de geplande eindtijd, maar in ieder geval vóór de sluitingstijd van de stalling! Sluit beide acculaders weer aan op de accu’s en zet mij weer op slot. Wissel bij de balie de fietssleutel weer om voor uw pasje. Indien nodig, is bij de balie een fietspomp beschikbaar.

Wist u dat deze informatie en meer ook te vinden is in het planningsysteem SamenFietsen en wel op het tabblad “Fietsen”? Bij elke fiets is te vinden hoe de beschikbaarheid van mij en mijn andere broertjes is.

Ik hoop dat u mij weet te vinden en vaak inplant, zodat ook ik flink wat kilometers kan afleggen. Ik wil er bij horen! Tot na 12 oktober.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *