Boskoop sluit zich aan bij Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Sinds 5 februari is het mogelijk om in Boskoop op een duofiets te stappen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Fietmaatjes is sinds twee jaar actief in Alphen. Een team uit Boskoop sluit zich nu bij de stichting aan om de activiteiten uit te breiden naar deze tweede grote kern in de gemeente. Er is momenteel in Boskoop één duofiets beschikbaar waarmee gasten en vrijwilligers samen kunnen genieten van mooie fietstochten.

Emmalie Guldemond, Ernest Keijers en Hans Lammers zijn de initiatiefnemers om Fietsmaatjes naar Boskoop te halen. Hans: “Toen ik hoorde van Fietsmaatjes in Alphen, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik fiets nu ruim 7 maanden met een gast uit Alphen. Maar ik dacht al snel: wat zou het gaaf zijn als we dit ook in Boskoop kunnen opzetten.” Zijn idee vond gehoor bij Emmalie en Ernest en samen gingen zij in overleg met de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Ook gingen zij op zoek naar sponsors in Boskoop om een eigen duofiets te kunnen aanschaffen. En met succes. “We zijn heel blij met een prachtige donatie van het Toos Loomans Fonds”, vertelt Ernest Keijzers. “Daardoor kunnen wij nu onze eerste eigen duofiets aanschaffen. Daar zit wel een levertijd op van een paar maanden, maar gelukkig kunnen we voorlopig een duofiets uit Alphen lenen. Boskopers kunnen dus nu al kennis gaan maken met het fietsmaatjes concept.” Ook de Stichting Verboom Fonds en het Cornelia A. Mesmanfonds hebben donaties toegezegd. Ernest: “We gaan nog even door met de fondsenwerving; wie weet zit er binnenkort nog wel een tweede fiets aan te komen.”

Emmalie Guldemond zorgt in Boskoop voor de promotie van Fietsmaatjes. “Qua organisatie vallen we onder de stichting in Alphen. Daardoor kunnen we gebruik maken van hun kennis en middelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen eigen website, maar liften we mee op de site en het reserveringssysteem van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Boskopers die belangstelling hebben om als vrijwilliger of gast te gaan duofietsen, kunnen zich aanmelden via www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl; als zij bij het aanmelden Boskoop als hun woonplaats invullen, komt de aanmelding bij ons als team Boskoop terecht. Wij zorgen dan dat we een Boskoopse gast koppelen aan een vrijwilliger die ook uit Boskoop komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *