Benefiet(s)concert & Veiling voor het Jeroen Heitzman Accufonds

Met een bijzonder Benefiet(s)concert en een Veiling in de Oudshoornse Kerk, zamelt het Jeroen Heitzman Accufonds op zondagmiddag 7 april geld in voor de aanschaf van nieuwe accu’s voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Het concert wordt uitgevoerd door het alom geprezen jonge Viride Kwartet, dat muziek van Bach en Beethoven speelt.

Het accufonds is vernoemd naar Alphenaar Jeroen Heitzman, die in 2022 op 57-jarige leeftijd de diagnose semantische dementie kreeg. Dit is een zeldzame vorm van dementie, die het taalvermogen aantast en leidt tot gezondheidsproblemen en een ernstig bekorte levensverwachting. Omdat Jeroen nog zelfstandig kan fietsen, is in 2023 een crowdfunding-actie gehouden om een elektrische fiets voor hem te kopen. Het geld daarvoor was in minder dan 24 uur tijd bijeen en daarna liep de teller door tot 3.000 euro. Met dat geld is samen met Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn het Jeroen Heitzman Accufonds opgericht. Doel van het fonds is om te zorgen voor de tijdige vervanging van de accu’s van de elektrische duo-fietsen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Voorzitter van het Jeroen Heitzman Accufonds, Angelique Bergers: “De duo-fietsen gaan gemiddeld minimaal 10 jaar mee, maar de accu’s hebben een levensduur van 5 jaar. De accu’s zijn kostbaar en de vervanging is dus een grote kostenpost, ook omdat elke duo-fiets twee accu’s heeft. Met het Jeroen Heitzman Accufonds zamelen we geld in. Het Benefiet(s)concert en de veiling is onze eerste activiteit.”

Bijzondere muzikale bijdragen
Het bijzondere van het Benefiet(s)concert zijn de bijdragen van de familie Heitzman zelf. Dochter Sedna Heitzman (23 jaar) is (alt)violiste en treedt op met het Viride Kwartet. Dit bestaat verder uit violistes Salomé Bonnema (22) en Nadia Ten Kate (23) en cellist Jurre Koopmans (21). Het Viride Kwartet geeft concerten in grote zalen en tijdens internationale festivals en is al verschillende keren te horen geweest op nationale tv en radio. Er zijn ook lovende recensies in de media. Zo schrijft de Volkskrant: “Een van de meest spannende en spraakmakende kwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over de klank en het perfecte samenspel van het kwartet”. Sedna: “Ik ben er trots op dat dit fonds de naam van mijn vader draagt en vind het heel mooi om samen met ons kwartet een bijdrage te leveren aan dit Benefiet(s)concert.”

Tijdens de middag in de Oudshoornse Kerk verzorgt zoon Aristo Heitzman op piano de muzikale omlijsting en treedt ook Jeroen Heitzman zelf op. Hij speelt sinds enige tijd in het Josarie Orkest, dat doet denken aan een kamerorkest met verschillende instrumenten: sopraan-, alt- en tenorblokfluit, dwarsfluit, piccolo, klarinet, alt- en tenorsaxofoon, trombone, mandoline, gitaar en cello. Met aangepaste arrangementen krijgt dit een heel eigen klankkleur.

Veiling voor het goede doel
De middag wordt afgesloten met een vrolijke veiling onder leiding van Robin, Veilingmeester voor het Goede Doel. Met enthousiasme, humor en een kwinkslag brengt hij verrassende items onder de hamer, die door Alphense ondernemers en particulieren zijn aangeboden. Angelique Bergers: “Als er bedrijven en inwoners zijn die nog iets moois willen aanbieden voor deze veiling, houden we ons van harte aanbevolen. Zij kunnen contact met ons opnemen via www.jeroenheitzmanaccufonds.nl.”

Programma en kaartverkoop

Het Benefiet(s)concert wordt op zondagmiddag 7 april van 14.00 tot 16.30 uur gehouden in de Oudhsoornse Kerk, Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn.

De kaarten voor het Benefiet(s)concert kosten in de voorverkoop 7,50 en aan de zaal 8,50. De opbrengst van de kaartverkoop en de veiling komt voor 100% ten goede aan het Jeroen Heitzman Accufonds.

Kijk voor het volledige programma op: https://www.jeroenheitzmanaccufonds.nl/benefietsconcert-veiling. Bestel hier kaarten: https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl/jeroen-heitzman-accufonds-benefietconcert/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *