Reacties gasten

Wat heerlijk om weer eens buiten te komen

Vroeger fietste ik graag, maar sinds ik slechter ter been ben kan dat niet meer. Daardoor kom ik ook bijna niet meer buiten. Met mijn fietsmaatje heb ik al heel wat tochtjes gemaakt. Ik vind het echt genieten.

Tiny Janssen

fietsen voor het plezier

Vanmiddag heerlijk gefietst. Ik kon de fiets eenvoudig ophalen uit de stalling bij AquaRijn, en na twee uur fietsen weer terugbrengen. Heel fijn en goed om te doen.

peterbVeldhuyzen

Proefrit

Vanmiddag een proefrit gemaakt op de duo fiets… in een woord GEWELDIG! Wat was dat heerlijk, ik hoop er veel gebruik van te kunnen maken, alvast bedankt.

Lineke Kok

De kennismaking en proefrit

Toen ik me meldde voor mijn proefrit werd ik plezierig ontvangen door de coördinator. Een vlotte dame die zeer vakkundig en ook met plezier vertelde wat Fietsmaatje is en kan. Ik maakte ook meteen kennis met mijn gast en we maakten direct de eerste rit. Wat voor ons beide een proefrit was. Mijn gast loopt slecht en ik vond het fijn dat ik hem mocht helpen om op de fiets plaats te nemen.

Die eerste proefrit werd even iets groter dan een blokje om – de gelukkige blik die ik zag op het gezicht van mijn gast staat in mijn geheugen gegrift. “Eindelijk kom ik buiten, en mijn vrouw kan even iets anders gaan doen dan voor mij te zorgen,” vertelde hij.

Mijn eerste rit was ook voor mij een super ervaring. Fijn om iets te betekenen voor een medemens! Voor mijn gast krijgt het leven weer glans maar dat geldt zeker ook voor mij. Lekker samen buiten genieten en luisteren naar een man die zoveel te vertellen heeft. Na die eerste fietstocht hebben we direct meerdere ritten ingepland.

Martin van der Zwaard

Ervaring eerste fietsmaatje rit met dhr G Reichman

Vandaag de voor mij eerste fietsmaatjes rit met Gerard.

Ik was goed op tijd dus genoten we eerst van een bakkie koffie – Gerard ( zo wilde hij aangesproken worden ) had er erg veel zin aan – Karin zijn echtgenoot en dus mantelzorger voor Gerard die Altsheimer heeft keek er ook naar uit – even een moment voor mezelf even geen zorgen maken .
Na de koffie maakte we aanstalten om de plek op de fiets aan te nemen – en zijn de route Alphen / Aarlanderveen / Zwammerdam / Alphen aan den Rijn gaan fietsen , in Zwammerdam moest Gerard een bakkie trakteren en een persoonlijk bezoek aan een toilet was nodig .

Om mee te geven wat we samen ( want dat mag gezegd worden ) van de rit vonden !! helemaal top Gerard omdat hij lekker naar buiten kon en ook nog eens in beweging kon zijn – en ik omdat ik gelukkig wordt te zien dat mijn gast zo genoten heeft .

Verborgen verhalen komen boven omdat zijn leven het laatste jaar meer en meer in huis was toegelegd – ik ben zo blij dat ik dit mag mee maken , dat klonk regelmatig uit de mond van Gerard .

Ik op mijn beurt kon niet anders dan dit te beamen – met dat ik vrijwilliger mag zijn wordt ook ik geholpen  en wordt erg blij dat ik dit voor een man als Gerard mag doen.

Vrijdag gaan we weer en hopen we samen op weer een mooie ontmoeting

Martin van der Zwaard

Te gekke ervaring

Na een keer een proefrit samen met de coördinator en een keer alleen om de fiets onder controle te krijgen, heb ik vanmiddag met mijn gast een ritje gemaakt van 13 km. Jammer dat het weer niet zo mee werkte, maar het was een geweldige ervaring! Ik ben dan ook zeker van plan om hiermee door te gaan. De volgende rit is al weer gepland.

Adri Blom

Verrassing!

Verrassing!
Op de verjaardag van mijn man geef ik meestal een leuk uitje. Dit jaar lukte het maar niet om iets leuks te bedenken. Hij is herstellende van een gebroken heup en dan is er ook nog steeds Corona. Er ging een lichtje bij mij branden toen hij zei het fietsen zo te missen. Ineens dacht ik aan fietsmaatjes! Ik zocht gelijk de website op en heb ons aangemeld. Dezelfde dag kreeg ik al een telefoontje. SUPER, ik kreeg alle medewerking om het op tijd voor elkaar te krijgen! Na de proefrit wist ik zeker, dat mijn man het duo fietsen geweldig zou vinden. Op zijn verjaardag was hij blij verrast. Met een versierde fiets gingen we op pad. Onderweg kregen mensen een glimlach op hun gezicht en er werd veel gezwaaid naar ons. We gingen naar Woubrugge en deden daar een koffiestop. Tot mijn verbazing was mijn man nog niet moe en wilde verder fietsen. We zijn door gefietst naar Hoogmade en via de Lagewaard terug naar Alphen. Mijn man en ik ook hebben een super leuke dag gehad!
Gerrie en Gab Ploeger

Gerrie Ploeger

3e fietstocht

Vandaag hebben we een weergaloos mooie fietstocht gemaakt, met nog 9 andere fietsduo’s. Onder begeleiding van de coördinatoren gingen we in een mooie stoet naar Boskoop. Het was de 2e keer dat mijn echtgenote en ik deelnamen aan een georganiseerde fietstocht.
We gingen via een prachtige route dwars door het Rietveld. Zelf wonen we alweer ruim 40 jaar in Alphen aan den Rijn, maar toch kom je er af en toe achter dat je op sommige plaatsen nog nooit bent geweest, en sommige routes nog nooit hebt gereden.

Het was vandaag weer een geweldige middag die goed georganiseerd was met een tussenstop bij de proeftuin te Boskoop alwaar koffie en een notentaartje werd genuttigd . Ook hadden we met de 10 fietsen veel bekijks van bewoners en passanten.

Fietsmaatjes is een aanrader voor iedereen die gast of vrijwilliger wil worden. Dat laatste, vrijwilliger worden, kan ik iedereen aanraden. Gewoon doen!

Louis de Jeu

Fietsen met fiets in Boskoop

Zo fijn dat ik nu ook in Boskoop kan gaan fietsen met mijn vader. Ik woon in Boskoop en hij in Waddinxveen. Het was altijd net iets te ver om in de omgeving van Waddinxveen te fietsen. Nu niet meer. Gisteren hebben wij dan ook een mooie route gefietst via Waddinxveen richting Moerkapelle en dan terug door het Bentwoud. Dat was genieten. Wij gaan er zeker nog meer gebruik van maken.

Nogmaals bedankt voor de fiets in Boskoop!

Met vriendelijke groet,

Anita Ciere

Anita Ciere