Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Aanpassing duofietsen - wij vragen uw mening!
16/07/2020
 
 

Beste allemaal,

Graag willen wij u informeren én uw mening vragen over een mogelijke manier om weer te gaan duofietsen.

Zoals wij u eerder berichtten hebben wij het fietsen op een ’gewone’ duofiets weer opengesteld voor huidige gasten en vrijwilligers van Fietsmaatjes die samen een huishouden vormen. In hetzelfde bericht hebben wij u verteld over het initiatief van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp, die een oplossing hebben gevonden door het plaatsen van plexiglas tussenschermen op de duofietsen. Hierdoor zitten mensen dus wel naast elkaar maar zou van mogelijke besmetting geen sprake kunnen zijn vanwege de afscherming. Met deze oplossing heeft Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp het landelijke nieuws gehaald, onder andere in het TV programma Goedemorgen Nederland. Dit fragment kunt u hier bekijken.

Omdat er veel positieve geluiden zijn over dit initiatief, zijn wij momenteel aan het bekijken of en hoe wij (enkele van) onze fietsen op een soortgelijke manier kunnen aanpassen zodat u weer veilig en zonder risico op besmetting, fietstochten kunt gaan maken op een duofiets.
Graag zouden wij uw mening hierover willen peilen, wat kort gezegd neerkomt op deze vraag: zou u gebruik willen en kunnen maken van de mogelijkheid om te gaan fietsen op een duofiets als wij voorzieningen treffen (vergelijkbaar met de oplossing van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp) om het risico op besmetting te vermijden? Een voorwaarde hierbij is dat de gast zonder hulp van de vrijwilliger zelfstandig op de duofiets kan stappen en de voeten zelf kan vastzetten. De gast zou hier eventueel wel bij geholpen kunnen worden door bijvoorbeeld een partner of huisgenoot.

Op dit formulier (klik op de link) kunt u ons uw mening laten weten. Bij voldoende belangstelling zullen wij één of enkele van onze fietsen aanpassen, zodat u mogelijk weer kunt gaan genieten van een fietstochtje met een maatje. Overigens zullen wij deze manier van duofietsen ook voorleggen aan de betreffende afdeling van de gemeente Alphen aan den Rijn, om er zeker van te zijn dat wij hiermee binnen de mogelijkheden van de noodverordening te werk gaan.

Wij danken u alvast voor uw medewerking en houden u op de hoogte over dit initiatief en verdere ontwikkelingen.

Met vriendelijke groeten,
Het team van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn