Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief 4 - April 2020
16/07/2020
 
 

Beste mensen,

Het zijn vreemde tijden. Terwijl het buiten prachtig weer is, blijft Nederland thuis. Het is stil in ons land dat normaal gesproken toch bruist van het sociale leven, activiteiten in de buitenlucht en waar ‘gezelligheid’ in ons DNA zit. Niets van dit alles, dit voorjaar. We moeten in het belang van onze gezondheid een pas op de plaats maken.

Dat geldt ook voor Fietsmaatjes en u zult begrijpen hoe vervelend wij dit vinden. Ons doel is immers om mensen naar buiten te halen, actief bezig te laten zijn en uit een mogelijk sociaal isolement te halen. Dit alles staat haaks op de maatregelen die we momenteel allemaal in acht moeten nemen. En zo komt het dus dat na die mooie start in het weekend van 29 februari en 1 maart, onze nieuwe duofietsen in de stallingen staan en daar voorlopig ook nog wel even zullen blijven. Uw, iéders gezondheid staat nu voorop!

Toch houden we graag het contact met u. Want niet kunnen fietsen betekent niet dat we u uit het oog verliezen. Vandaar deze nieuwsbrief met toch wat mooie berichten van onze kant. En natuurlijk willen we u allen ook een mooi Paasweekend wensen. Wij wensen u veel goede moed en hopen samen met u op een spoedige hernieuwde start van onze fietsactiviteiten.

Fijne Paasdagen!

Michel du Chatinier

Voorzitter

Fietsmaatjes en de coronacrisis

U vraagt zich misschien af hoe we verder gaan met Fietsmaatjes nu onze activiteiten vanwege de coronacrisis stil liggen. Uiteraard is het zaak om de regels en richtlijnen van de overheid op te volgen. Aangezien het op een duofiets niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden, én onze doelgroep deels uit kwetsbare mensen bestaat, zullen we moeten afwachten hoe de situatie wat betreft het Covid-19 virus zich verder ontwikkelt.

Het bestuur van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn zal zich kort na de volgende berichtgeving van de regering op 21 april aanstaande, over mogelijke verlenging van de maatregelen dan wel een periode van een intelligente exit strategie, beraden over wat de situatie van dat moment betekent voor onze organisatie. Wij zullen u daarna snel van een update voorzien.

ING schenkt 10.000 euro aan Fietsmaatjes

Op zaterdag 21 maart heeft Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn een cheque ter waarde van maar liefst 10.000 euro in ontvangst mogen nemen van het ING Nederland Fonds. Onze stichting bleek niet alleen één van de regionale winnaars van de actie Help Nederland Vooruit te zijn, maar vanwege het aantal ingezamelde stemmen kregen wij ook één van de 5 bonus cheques van € 10.000 uitgereikt.

Dit mooie resultaat hebben wij onder andere aan u te danken, aan iedereen die gestemd heeft op Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn en geholpen heeft om stemmen te verzamelen. Iedereen heel hartelijk dank hiervoor!

Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking van de cheque op een andere manier plaats dan oorspronkelijk de bedoeling was. Op onze website vindt u een filmpje waarin u kunt zien hoe deze alternatieve uitreiking op 21 maart in zijn werk ging.

Wij bedanken iedereen die gestemd heeft op Fietsmaatjes! Hopelijk kunnen we snel weer op de fiets stappen; en dankzij deze bijdrage verder bouwen aan de activiteiten van Fietsmaatjes in en om Alphen aan den Rijn.

 

Donatie van Kringloop Alphen

Eerder lieten wij u al weten dat de Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn het werk van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn wil steunen met een financiële bijdrage. Kringloop Alphen biedt jaarlijks de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en omliggende gemeenten, en bezoekers aan de Kringloop winkels, de mogelijkheid om goede doelen voor te dragen die in aanmerking kunnen komen voor een donatie. Dit keer zat Fietsmaatjes daar bij. Vervolgens heeft het personeel van Kringloop Alphen via een puntensysteem bepaald dat Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn inderdaad een financiële bijdrage van de stichting Kringloop Alphen tegemoet kon zien.

Ook hiervoor gold helaas dat de feestelijke uitreiking van de cheque niet door kon gaan. Maar wel hebben wij de donatie inmiddels in ontvangst mogen nemen: 750 euro!

Een geweldig mooie verrassing en steuntje in de rug van onze nog jonge organisatie. Wij bedanken de Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn en al hun medewerkers voor deze steun.

 

Terugblik op de 20 van Alphen en een mooie donatie

Heeft u ons in en om Alphen zien fietsen op zondag 1 maart? Tijdens de 20 van Alphen waren wij met vier duofietsen te zien tijdens de verschillende afstanden van dit mooie hardloopevenement. We waren de eersten die van start gingen, vlak voor de kidsrun, en de laatsten die bij de 20 kilometer, onder luide sirenes van de hulpdiensten en samen met de laatste lopers, rond 16:00 uur over de finish kwamen.

Het weer was wat wisselvallig maar we hebben genoten van het enthousiasme waarmee niet alleen de lopers maar ook wij door het publiek werden toegejuicht. Als klap op de vuurpijl hoorden wij enkele dagen na het evenement het bedrag dat door de deelnemers gezamenlijk gedoneerd was aan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn: een mooie 600 euro! Heel hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. En natuurlijk bedanken wij ook de stichting 20vanAlphen die dit mogelijk maakte, én ons een prachtige manier bood om Alphen te laten kennismaken met Fietsmaatjes.