Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser.
 
Nieuwsbrief 3 - februari 2020
16/07/2020
 
 

Beste mensen,

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwamen enkele Alphenaren bij elkaar met het idee om in onze gemeente Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn op te gaan zetten. Na de eerste uitwisseling van ideeën en het op een rij zetten van de uitgangspunten, werd een bestuur gevormd en de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht. Bij die oprichting hadden we het doel geformuleerd om in het voorjaar van 2020 tenminste 2 duofietsen in Alphen te hebben rondrijden.

U zult begrijpen hoe trots en blij we zijn dat we dankzij vereende krachten, heel veel sponsors, partners en donateurs en belangstelling vanuit de Alphense gemeenschap over enkele dagen maar liefst VIJF duofietsen in gebruik gaan nemen. We zijn dankbaar dat het initiatief van enkelen zoveel draagvlak blijkt te hebben.

We kunnen gaan fietsen! Fietst u met ons mee? Op onze website kunnen duo’s, gasten en vrijwilligers zich aanmelden. Graag tot ziens op een duofiets, want lekker genieten tijdens het samen fietsen, daar gaat het om!

Michel du Chatinier

Voorzitter

 

Ze zijn er!

Ze zijn er! Half februari zijn onze vier nieuwe duofietsen geleverd. Bij Gek van Fietsen zijn de laatste puntjes op de i gezet om ze in gebruik te kunnen nemen. Dankzij onze sponsors Zorg en Zekerheid, het Oranje Fonds, Fonds Alphen, stichting Carolusgulden, het Dr. C.J. Vaillantfonds, stichting RCOAK en vele andere partners en donateurs kunnen we nu écht van start!

Op zaterdag 29 februari krijgen we de fietsen officieel overhandigd tijdens het startevenement van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in Parkvilla. Samen met de fiets van Vegro Alphen hebben we straks 5 duofietsen rondrijden in en om Alphen.

Fietsmaatjes Startevenement op 29 februari

Bent u erbij op 29 februari, als we de nieuwe duofietsen in gebruik gaan nemen? Om 10:00 uur bent u van harte welkom in de foyer van Parkvilla, waar we in aanwezigheid van burgemeester Spies en wethouder Schotanus de nieuwe fietsen overhandigd zullen krijgen door Gek van Fietsen. Ook onze hoofdsponsor Zorg en Zekerheid zal daarbij aanwezig zijn, evenals de voorzitter van Fietsmaatjes Nederland en de lokale pers. Een moment waar wij lang naar uit hebben gekeken! En u misschien ook wel. Want dit betekent dat we nu echt van start kunnen en wij veel mensen in Alphen kunnen laten kennismaken met het duofietsen.

Als u ons startevenement wilt bijwonen, stuur dan even een mailtje naar pr@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl, dan houden we rekening met uw komst. Graag tot ziens op 29 februari!

Fietsmaatjes present tijdens 20 van Alphen

Ook op zondag 1 maart kunt u onze nieuwe duofietsen bewonderen. Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is door de organisatie van de 20 van Alphen gekozen tot het goede doel dat zij dit keer ondersteunen, en dus zijn wij met onze fietsen ook present tijdens dit hardloopevenement.

Doet u mee als deelnemer of staat u als supporter langs de kant? Dan kunt u Fietsmaatjes niet missen! U zult ons zien in het start- en finishgebied en op en langs de routes.

Wij wensen alle deelnemers aan de 20 van Alphen heel veel succes op 1 maart!

Bedankt voor uw stem

In de periode 22 januari tot en met 12 februari kon u stemmen op Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn tijdens de actie Help Nederland Vooruit van het ING Nederland Fonds. En dat heeft u massaal gedaan. Dank daarvoor!

We weten nog niet hoe hoog we geëindigd zijn, maar we zijn wel uitgenodigd voor de uitreiking van de cheque op zaterdag 21 maart. En op die cheque kan een bedrag staan variërend van 1000 tot 5000 euro…… Spannend dus! Vanzelfsprekend zullen wij u op de hoogte houden.

Verrassing van Kringloop Alphen

Een leuke geheel onverwachte verrassing kwam op vrijdag 21 februari onze mailbox binnen. Het personeel van de Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn blijkt Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn te hebben uitgekozen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage.

Stichting Kringloop Alphen vindt het belangrijk dat mensen een kans en de waardering krijgen die ze verdienen, door het creëren van werkgelegenheid, zowel vrijwilligerswerk als betaald werk, maar ook door actief bij te dragen aan de leefbaarheid van gemeente Alphen aan den Rijn. Daarbij ondersteunen ze ook lokale goede doelen die door inwoners zijn ingediend. Het personeel van Kringloop Alphen bepaalt uiteindelijk aan de hand van een puntensysteem welke doelen een donatie mogen ontvangen. En dit keer zit Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn daar bij!

Binnenkort mogen we een cheque in ontvangst gaan nemen. Weer een moment om naar uit te kijken, maar we zijn minstens even blij met de waardering die hieruit blijkt. Personeel van Kringloop Alphen: BEDANKT!